Artikel van JongeRaven in nieuwsbrief Voka

Voka-lid in de kijker: JongeRaven (Moorsele)

 

In mei bestaat het gespecialiseerde selectie- en rekruteringsbureau JongeRaven drie jaar. Bij de start richtte het bureau zich vooral op de West-Vlaamse markt. "De uitbreiding naar Oost-Vlaanderen kwam echter al gauw en ondertussen komen bij JongeRaven kandidaten en vacatures van over heel Vlaanderen binnen", vertelt Luc Deraedt, oprichter en zaakvoerder.

 

JongeRaven selecteert jonge commerciële profielen zowel voor direct sales als sales ondersteunende functies. ‘Jong' is hierbij niet zomaar gekozen. "De keuze voor jonge mensen, dat wil zeggen geboren na 1980, is heel bewust. Hoe jonger, hoe wendbaarder men nog is. Onze selectie is wel streng, het moeten doorbijters en blijvers zijn." Hoewel meer dan de helft van de kandidaten die zich aanmelden een hoger diploma hebben, is dit geen must. "Bij ons primeert een mix van commercieel talent, werklust, attitude en gezond verstand op academische studies. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jonge mensen geen diploma behaalden, wij halen diegenen eruit die gedreven zijn, een flinke dosis ambitie hebben en zich graag willen bewijzen", getuigt Luc.

 

Buikgevoel, ervaring en strenge selectie

 

De selectie van veelbelovende profielen gebeurt continue, los van specifieke functies. "We screenen op basis van werkervaring en communicatieve skills, maar bekijken in een uitgebreid gesprek even goed hoe mensen in elkaar zitten, waar ze naartoe willen en binnen welk bedrijf ze zouden passen. Het buikgevoel speelt hierbij een belangrijke rol, maar we laten dit ook aanvullen door gerichte tests". Luc heeft een jarenlange ervaring in de bedrijfswereld waar hij voor verschillende kmo's commerciële profielen rekruteerde. "Commerciële profielen zijn mijn specialiteit. Ze zijn zeker niet de eenvoudigste om te vinden en te selecteren, maar hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt."

 

Goesting om te ondernemen

 

JongeRaven is voor Luc Deraedt de ideale combinatie van zijn passie uit de bedrijfswereld en een gezonde goesting om te ondernemen. Sinds een half jaar is zijn vrouw Lieve Devlies ook bijzonder actief in het bedrijf. Bovendien blijft het niet bij JongeRaven alleen: medio 2014 werd ook WijzeRaven opgericht. "Hiermee willen we nog breder gaan en verdere vernieuwing brengen binnen de hr-dienstverlening. Zo zetten we sinds kort mee onze schouders onder het concept en de vermarkting van Branded Careers". Branded Careers is een Belgische start-up die rekrutering aanpakt via een innovatief webplatform en ‘job story videos'.

 

Waarom lid van Voka West-Vlaanderen? 

 

"Wij zijn vooral lid omwille van de netwerkopportuniteiten. Af en toe proberen we een evenement of een opleiding mee te pikken. Bovendien helpt het Voka-lidmaatschap ons goed geïnformeerd te blijven over wat er leeft in de ondernemerswereld."

 

Bron: Voka nieuwsbrief

GoeieGrond bv

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@wijzeraven.be

Tel: 0478 91 93 05

Onze kantoren vind je in de Kortrijkstraat 145 in B - 8560 Wevelgem, je bent welkom!