Logo

HET WERVINGSPLATFORM VOOR DE BELGISCHE FRANCHISING

JOBS VOOR ZELFSTANDIGE SALESWat is franchising?
 

Je vindt op het internet voldoende websites omtrent het hoe en het waarom van franchising. In België is franchising nog wat onderontwikkeld gebleven, maar in onze buurlanden en ook Zuid-Europa is deze vorm van distributie heel wat beter bekend.

 

Als franchisenemer stap in in het concept van iemand anders (de franchisegever) en dat heeft zo zijn voordelen, o.a.

 

 • Je hoeft het wiel niet (meer) zelf uit te vinden
   

 • Je stapt in in een bewezen business model (als een ander geld kan verdienen ermee, dan ik ook)

 • Je wordt ondersteund op allerlei vlak (inrichting, marketing, productassortiment, aankoop, logistiek, IT,..)
   

 • Je krijgt rapportering over je cijfers en kan vergelijken met die van je collega’s in het netwerk
   

 • Je blijft zelf voor 100% bepalend voor het succes van je zaak, want sales en marketing, dat is bij uitstek wat je zélf moet doen

Daartegenover staat dat je je franchisegever ook moet laten leven en gunnen dat hij achter jouw inspanningen, ook wat verdient (meestal onder de vorm van royalties). Je moet het OK vinden om een stuk in teamgeest (netwerk) te kunnen opereren en bereid zijn een stukje ‘eigen vrijheid’ op te geven in het belang van het gezamenlijke doel (= een zo succesvol mogelijk netwerk van distributiepunten creëren). Hoe sterker en groter het geheel wordt, hoe beter voor jou.

 

De investering die nodig is om in te stappen in een franchiseformule is sterk variabel. Het kan al starten vanaf € 7.500,- eigen inbreng maar kan net zo goed een honderdvoud of meer worden, bij wijze van spreken.

 

 


 Waarom WijzeRaven?

WijzeRaven is het vervolg op onze eerder ontwikkelde platformen JongeRaven en SterkeRaven. Wijze Raven zijn salestalenten die voor zelfstandigheid kiezen, alsook startende ondernemers, als bv handelsagent, franchisenemer of zelfstandige uitbater. Leeftijd heeft hierbij geen belang.

 

Want als het moment komt waarbij de drang zo groot wordt om op eigen vleugels te gaan vliegen, dan houdt geen mens je meer tegen, toch? En dan kan je terecht in onze WijzeRaven club. Welkom! Wij houden voor jou continu een oog op de jobmarkt voor zelfstandige commerciëlen. Een bijzondere focus gaat hierbij naar franchisenemers in spe.

 

We hebben de nodige ervaring op het vlak van franchising, maar ook met allerlei andere vormen van distributie- of handelsovereenkomsten zijn we vertrouwd.

 

 


 Zelfstandige sales en ondernemersformules

Wij zijn er voor al wie als zelfstandige zijn commerciële carrière (verder) wil uitbouwen. Of het nu onder de vlag van franchising is, onder het statuut van zelfstandige uitbating, als concessionaris, als handelsagent of andere, het maakt niet uit. WijzeRaven biedt het platform én faciliteert ook de match tussen beide partijen.

 

Wij zijn geen startersformule, daarvoor zijn er voldoende andere initiatieven op de markt. We focussen ook op een hoofdactiviteit, wat wil zeggen dat part-time invulling van de opdracht die voorligt kan, maar in bijberoep-activiteiten bemiddelen we dan weer niet.

 

Scroll gerust verder door onze site, en schrijf je in, ook al zou je nog geen concrete jobopportuniteit zien die je interesseert. Niet alle aanvragen staan gepubliceerd en bovendien breiden zich de aanvragen nu snel uit.

 

 

testimonial_3.png


INSCHRIJVEN
 

Ontdek hier of u een Wijze Raaf bent

U bent al actief als zelfstandig verkoper, vertegenwoordiger, handelsagent of franchisenemer? Of u hebt de beslissing genomen om voor eigen rekening te gaan werken?

 

Fantastisch, schrijf u dan snel in!

Wat krijgt u als Wijze Raaf van ons?

1. Een nieuwe uitdaging

 

Uiteraard willen we u via WijzeRaven een uitdagende en lucratieve job aanreiken. Soms kan dit snel gaan, het hangt er net van af welke opdrachten er op het moment van aanmelden voor liggen. Is er nog niet direct iets bij voor u, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

WijzeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en franchisegever en wij kunnen u begeleiden tijdens uw zoektocht.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

Wij zijn geen interimkantoor, wat inhoudt dat u rechtstreeks met de opdrachtgever in kwestie zal contracteren.
Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen uw leefwereld en interesseveld een gepaste opportuniteit hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met u op zoek.

 

Hoe wordt u geselecteerd + inschrijven

U heeft het voorgaande doorgenomen, en u herkent zichzelf in het profiel van de Wijze Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan u hieronder, en dit hebt u best al bij de hand om up te loaden: cv, relevante foto en eventueel wat geloofsbrieven.

 

2. Screenen

 

Zodra u ingeschreven bent, geeft u ons even de tijd om uw dossier door te nemen. Vinden wij uw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om Wijze Raaf te worden? Dan bellen we u even op. 

 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we samen of we elkaar zullen ontmoeten voor een diepgaandere kennismaking, face to face bij ons op kantoor.

 

4. Toegang tot functies

 

Eens dit gesprek achter de rug is, schotelen we u mogelijke opdrachten voor. U meldt ons welke opportuniteiten u het sterkst interesseren en vervolgens brengen wij u in contact met de klant.

 

Succes!

Begeleiding franchisemodule

We kunnen u altijd begeleiden bij de selectie van een gepaste franchiseformule. We doen dit in een aantal stappen. In eerste instantie starten we met een kennismakend oriënteringsgesprek, waarbij we al meteen zullen filteren naar een shortlist van mogelijk gepaste formules. In tweede instantie zullen we u assisteren bij het verder uitdiepen en onderzoeken van deze formules, en zullen we tegelijk ook uw eigen dossier verder screenen. Dit alles met als doel om uiteindelijk samen tot de contractfase te komen bij de voor u passende formule.

Welke businessopportuniteiten kan WijzeRaven u aanbieden?

WijzeRaven biedt een antwoord op de stijgende vraag in de markt naar zelfstandige commerciëlen. We nemen hierbij niet om het even welke aanvraag op, want willen kwalitatief aantrekkelijke jobs voorstellen. Hardselling jobs richting de particulier doen we niet.

 

Een bijzondere focus gaat naar franchising, in België nog heel wat minder ingeburgerd als concept dan in de ons omringende landen. Maar met een tendens naar meer freelance of zelfstandige arbeidsformules zien we opportuniteiten voor franchiseconcepten die België nog niet ontdekt heeft.

 

Naast franchisenemers kunnen ook zelfstandige uitbaters, handelsagenten, concessiehouders, filiaalhouders enz… bij WijzeRaven terecht.

Wat kan u als bedrijf van ons verwachten?

U bent op zoek naar een zelfstandig vertegenwoordiger, een handelsagent, een franchisenemer, een concessiehouder,… ? Geef ons een seintje, het makkelijkst werkt dat via het inschrijvingsformulier. Wij schotelen u dan zo snel mogelijk een of meerdere kandidaten voor, uit onze database.

 

Wij specialiseren in commerciële profielen, en u krijgt er dus onze ervaring bovenop. Wij hanteren steeds een efficiënte approach, en stellen enkel kandidaturen voor die voor u relevant zijn. De definitieve screening van de kandidaat blijft uiteraard bij uzelf.

 

Wij werken hierbij met een succes fee, op no cure no pay basis. Dus enkel ingeval van contracteren van een kandidaat is er sprake van een vergoeding.

Welke opdrachten kan WijzeRaven voor u invullen?

U zoekt een zelfstandig vertegenwoordiger, een handelsagent, een franchisenemer, een concessiehouder of andere? Dan bent u bij WijzeRaven aan het juiste adres. Want Wijze Raven staan op eigen benen, handelen voor eigen rekening, en kunnen zoals onze Noorderburen het zo sappig kunnen verwoorden ‘de eigen broek ophouden’.

Wat kost het u?

De succes fee voor een Wijze Raaf is altijd bijzonder competitief. Afhankelijk van de aard en de complexiteit van de opdracht werken wij met een vast bedrag dan wel met een percentage. Sowieso is er altijd transparantie en helderheid vanaf het begin, want wij houden van duidelijke afspraken.

 

Zoekt u een master franchisenemer voor een nieuw te lanceren concept in België, of zoekt u een nieuwe uitbater voor een lokale zaak met naam en faam: u ziet zo dat het een wat lastiger ligt dan het ander.

 

Geef ons een seintje en we sturen u graag ons tarief door.

Bedrijf - werkwijze

Inschrijven

 

Inschrijven kan u hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens en de gezochte functie in. Of u kan ons uiteraard ook altijd eerst eens mailen of bellen.

 

Kandidaten voorstellen

 

WijzeRaven is op continue basis op zoek naar sterke kandidaten en beschikt over een uitgebreide database zelfstandige commerciëlen. Hebben we niet meteen een geschikt iemand in ons nest voor u? Dan gaan we uiteraard actief op zoek, en bezorgen u binnen de kortst mogelijke tijd één of meerdere kandidaten.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.


Opportuniteiten

Zelfstandig Onderneemster | Kortrijk

Je waakt over de P/L van je eigen vestiging en stuurt hierbij een team van een 7-tal mensen aan. Je hebt ervaring in het managen van een retailactiviteit en je voelt je prima in je sas bij een uitsluitend vrouwelijk cliënteel. Je bent bereid een beperkte investering in eigen middelen in te brengen, tenslotte ga je aan de slag bij een gevestigde waarde (met weinig risico) en krijg je ook loon naar werken. Je hebt ervaring en/of opleiding genoten in de branche waarvoor we op zoek zijn. Curieus? Meld je gerust aan via onze site.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Franchisenemers Bagel Corner | Vlaanderen

Bagel Corner, opgestart in Frankrijk in 2010, gaat richting 60 restaurants tegen eind 2018. Ook België en Nederland zullen er aan geloven: Brussel opende in mei, Luik en Luxemburg staan op til en we zoeken ook de eerste openingen in Vlaanderen en Nederland dit jaar. Interesse in dit betaalbare fast food en op en top hippe concept? Schrijf je dan snel in. Reken hiervoor een eigen kapitaalinbreng van 60 K. Extra tip: het eerste filiaal opent mogelijkheden om ook als opleidings- en animatiecentrum te functioneren voor Vlaamse en Nederlandse franchisenemers.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

Bagel Corner - logo.jpg

Franchisenemers Healthy Food | CopperBranch

Pas opgestart in 2015 in Canada, openden daar al 25 restaurants en staan er meer dan het dubbel aantal openingen in de steigers. COPPER BRANCH is hot, en binnenkort ook buiten Canada want het concept waait nu uit naar alle uithoeken ter wereld. Er staat een kapitaalkrachtige machine achter deze franchiseformule, die snelle restauratie aanbiedt op basis van enkel lekkere, verse en gezonde plantaardige voeding.

WijzeRaven rekruteert voor de Benelux, we zoeken ondernemende managers die oprecht geloven in gezonde voeding en die in staat zijn een team medewerkers enthousiast te coachen.

Geen diplomavereisten, wel een eigen kapitaalinbreng van 120 à 150K nodig.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

logo CopperBranch.jpg

Investeerders en franchisenemers voor Snap Fitness

Qua aantal fitnesscentra is Snap Fitness wereldwijd de nr 2 geworden in een mum van tijd. Aan een razendsnel tempo breiden zij uit, nu ook dus in België. Uniek aan hun concept is de 24/7 open formule en de -in vergelijking met andere formules- beperkte investering. In combinatie met een verregaande automatisatie op vlak van toegang, beveiliging en registratie is een snel rendement hier verzekerd!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

SnapFitness_logo groot.jpeg

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciƫle ervaring.


NIEUWS

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

WIJZERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

WijzeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@wijzeraven.be

Tel: 0478 91 93 05

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.