Logo

HET WERVINGSPLATFORM VOOR DE BELGISCHE FRANCHISING

JOBS VOOR ZELFSTANDIGE SALESWaarom WijzeRaven?
 

WijzeRaven is het vervolg op onze eerder ontwikkelde platformen JongeRaven en SterkeRaven. Wijze Raven zijn salestalenten die voor zelfstandigheid kiezen, alsook startende ondernemers, als bv handelsagent, franchisenemer of zelfstandige uitbater. Leeftijd heeft hierbij geen belang.

 

Want als het moment komt waarbij de drang zo groot wordt om op eigen vleugels te gaan vliegen, dan houdt geen mens je meer tegen, toch? En dan kan je terecht in onze WijzeRaven club. Welkom! Wij houden voor jou continu een oog op de jobmarkt voor zelfstandige commerciëlen. Een bijzondere focus gaat hierbij naar franchisenemers in spe.

 

We hebben de nodige ervaring op het vlak van franchising, maar ook met allerlei andere vormen van distributie- of handelsovereenkomsten zijn we vertrouwd.

 

 Wat is franchising?
 

Je vindt op het internet voldoende websites omtrent het hoe en het waarom van franchising. In België is franchising nog wat onderontwikkeld gebleven, maar in onze buurlanden en ook Zuid-Europa is deze vorm van distributie heel wat beter bekend.

 

Als franchisenemer stap in in het concept van iemand anders (de franchisegever) en dat heeft zo zijn voordelen, o.a.

 

 • Je hoeft het wiel niet (meer) zelf uit te vinden
   

 • Je stapt in in een bewezen business model (als een ander geld kan verdienen ermee, dan ik ook)

 • Je wordt ondersteund op allerlei vlak (inrichting, marketing, productassortiment, aankoop, logistiek, IT,..)
   

 • Je krijgt rapportering over je cijfers en kan vergelijken met die van je collega’s in het netwerk
   

 • Je blijft zelf voor 100% bepalend voor het succes van je zaak, want sales en marketing, dat is bij uitstek wat je zélf moet doen

Daartegenover staat dat je je franchisegever ook moet laten leven en gunnen dat hij achter jouw inspanningen, ook wat verdient (meestal onder de vorm van royalties). Je moet het OK vinden om een stuk in teamgeest (netwerk) te kunnen opereren en bereid zijn een stukje ‘eigen vrijheid’ op te geven in het belang van het gezamenlijke doel (= een zo succesvol mogelijk netwerk van distributiepunten creëren). Hoe sterker en groter het geheel wordt, hoe beter voor jou.

 

De investering die nodig is om in te stappen in een franchiseformule is sterk variabel. Het kan al starten vanaf € 7.500,- eigen inbreng maar kan net zo goed een honderdvoud of meer worden, bij wijze van spreken.

 

 


 Waarom WijzeRaven?

WijzeRaven is het vervolg op onze eerder ontwikkelde platformen JongeRaven en SterkeRaven. Wijze Raven zijn salestalenten die voor zelfstandigheid kiezen, alsook startende ondernemers, als bv handelsagent, franchisenemer of zelfstandige uitbater. Leeftijd heeft hierbij geen belang.

 

Want als het moment komt waarbij de drang zo groot wordt om op eigen vleugels te gaan vliegen, dan houdt geen mens je meer tegen, toch? En dan kan je terecht in onze WijzeRaven club. Welkom! Wij houden voor jou continu een oog op de jobmarkt voor zelfstandige commerciëlen. Een bijzondere focus gaat hierbij naar franchisenemers in spe.

 

We hebben de nodige ervaring op het vlak van franchising, maar ook met allerlei andere vormen van distributie- of handelsovereenkomsten zijn we vertrouwd.

 

 


 Zelfstandige sales en ondernemersformules

Wij zijn er voor al wie als zelfstandige zijn commerciële carrière (verder) wil uitbouwen. Of het nu onder de vlag van franchising is, onder het statuut van zelfstandige uitbating, als concessionaris, als handelsagent of andere, het maakt niet uit. WijzeRaven biedt het platform én faciliteert ook de match tussen beide partijen.

 

Wij zijn geen startersformule, daarvoor zijn er voldoende andere initiatieven op de markt. We focussen ook op een hoofdactiviteit, wat wil zeggen dat part-time invulling van de opdracht die voorligt kan, maar in bijberoep-activiteiten bemiddelen we dan weer niet.

 

Scroll gerust verder door onze site, en schrijf je in, ook al zou je nog geen concrete jobopportuniteit zien die je interesseert. Niet alle aanvragen staan gepubliceerd en bovendien breiden zich de aanvragen nu snel uit.

 

 


INSCHRIJVEN
 

Wat kan u als bedrijf van ons verwachten?

U bent op zoek naar een zelfstandig vertegenwoordiger, een handelsagent, een franchisenemer, een concessiehouder,… ? Geef ons een seintje, het makkelijkst werkt dat via het inschrijvingsformulier. Wij schotelen u dan zo snel mogelijk een of meerdere kandidaten voor, uit onze database.

 

Wij specialiseren in commerciële profielen, en u krijgt er dus onze ervaring bovenop. Wij hanteren steeds een efficiënte approach, en stellen enkel kandidaturen voor die voor u relevant zijn. De definitieve screening van de kandidaat blijft uiteraard bij uzelf.

 

Wij werken hierbij met een succes fee, op no cure no pay basis. Dus enkel ingeval van contracteren van een kandidaat is er sprake van een vergoeding.

Welke opdrachten kan WijzeRaven voor u invullen?

U zoekt een zelfstandig vertegenwoordiger, een handelsagent, een franchisenemer, een concessiehouder of andere? Dan bent u bij WijzeRaven aan het juiste adres. Want Wijze Raven staan op eigen benen, handelen voor eigen rekening, en kunnen zoals onze Noorderburen het zo sappig kunnen verwoorden ‘de eigen broek ophouden’.

Wat kost het u?

De succes fee voor een Wijze Raaf is altijd bijzonder competitief. Afhankelijk van de aard en de complexiteit van de opdracht werken wij met een vast bedrag dan wel met een percentage. Sowieso is er altijd transparantie en helderheid vanaf het begin, want wij houden van duidelijke afspraken.

 

Zoekt u een master franchisenemer voor een nieuw te lanceren concept in België, of zoekt u een nieuwe uitbater voor een lokale zaak met naam en faam: u ziet zo dat het een wat lastiger ligt dan het ander.

 

Geef ons een seintje en we sturen u graag ons tarief door.

Bedrijf - werkwijze

Inschrijven

 

Inschrijven kan u hieronder via het inschrijvingsformulier. U vult uw gegevens en de gezochte functie in. Of u kan ons uiteraard ook altijd eerst eens mailen of bellen.

 

Kandidaten voorstellen

 

WijzeRaven is op continue basis op zoek naar sterke kandidaten en beschikt over een uitgebreide database zelfstandige commerciëlen. Hebben we niet meteen een geschikt iemand in ons nest voor u? Dan gaan we uiteraard actief op zoek, en bezorgen u binnen de kortst mogelijke tijd één of meerdere kandidaten.

Schrijf u in via onderstaand inschrijvingsformulier.

Ontdek hier of u een Wijze Raaf bent

U bent al actief als zelfstandig verkoper, vertegenwoordiger, handelsagent of franchisenemer? Of u hebt de beslissing genomen om voor eigen rekening te gaan werken?

 

Fantastisch, schrijf u dan snel in!

Wat krijgt u als Wijze Raaf van ons?

1. Een nieuwe uitdaging

 

Uiteraard willen we u via WijzeRaven een uitdagende en lucratieve job aanreiken. Soms kan dit snel gaan, het hangt er net van af welke opdrachten er op het moment van aanmelden voor liggen. Is er nog niet direct iets bij voor u, dan is wat geduld de boodschap.

 

2. Onze ervaring

 

WijzeRaven doet meer dan een job aanbieden. Onze ervaring krijgt u er bovenop. Wij zaten ook jarenlang op de stoel van de werkgever en franchisegever en wij kunnen u begeleiden tijdens uw zoektocht.

 

3. Een rechtstreeks contract

 

Wij zijn geen interimkantoor, wat inhoudt dat u rechtstreeks met de opdrachtgever in kwestie zal contracteren.
Het kan bovendien snel gaan, vooropgesteld dat we binnen uw leefwereld en interesseveld een gepaste opportuniteit hebben voor liggen. Is dat niet het geval, dan gaan we samen met u op zoek.

 

Hoe wordt u geselecteerd + inschrijven

U heeft het voorgaande doorgenomen, en u herkent zichzelf in het profiel van de Wijze Raaf?

 

1. Inschrijven

 

Inschrijven kan u hieronder, en dit hebt u best al bij de hand om up te loaden: cv, relevante foto en eventueel wat geloofsbrieven.

 

2. Screenen

 

Zodra u ingeschreven bent, geeft u ons even de tijd om uw dossier door te nemen. Vinden wij uw kandidatuur positief en relevant, dit wil zeggen kans makend om Wijze Raaf te worden? Dan bellen we u even op. 

 

3. Elkaar ontmoeten

 

Na dit eerste telefonisch contact beslissen we samen of we elkaar zullen ontmoeten voor een diepgaandere kennismaking, face to face bij ons op kantoor.

 

4. Toegang tot functies

 

Eens dit gesprek achter de rug is, schotelen we u mogelijke opdrachten voor. U meldt ons welke opportuniteiten u het sterkst interesseren en vervolgens brengen wij u in contact met de klant.

 

Succes!

Begeleiding franchisemodule

We kunnen u altijd begeleiden bij de selectie van een gepaste franchiseformule. We doen dit in een aantal stappen. In eerste instantie starten we met een kennismakend oriënteringsgesprek, waarbij we al meteen zullen filteren naar een shortlist van mogelijk gepaste formules. In tweede instantie zullen we u assisteren bij het verder uitdiepen en onderzoeken van deze formules, en zullen we tegelijk ook uw eigen dossier verder screenen. Dit alles met als doel om uiteindelijk samen tot de contractfase te komen bij de voor u passende formule.

Welke businessopportuniteiten kan WijzeRaven u aanbieden?

WijzeRaven biedt een antwoord op de stijgende vraag in de markt naar zelfstandige commerciëlen. We nemen hierbij niet om het even welke aanvraag op, want willen kwalitatief aantrekkelijke jobs voorstellen. Hardselling jobs richting de particulier doen we niet.

 

Een bijzondere focus gaat naar franchising, in België nog heel wat minder ingeburgerd als concept dan in de ons omringende landen. Maar met een tendens naar meer freelance of zelfstandige arbeidsformules zien we opportuniteiten voor franchiseconcepten die België nog niet ontdekt heeft.

 

Naast franchisenemers kunnen ook zelfstandige uitbaters, handelsagenten, concessiehouders, filiaalhouders enz… bij WijzeRaven terecht.


Opportuniteiten

City Hub (master) franchisenemer

City Hub staat voor opslag, groene stadsdistributie en kantoorruimteverhuur en mikt zowel op de zakelijke als op de privémarkt. Een succesformule in Nederland die hoge ogen gooit. Gestart in Roermond vorig jaar en al meteen rendabel, is nu ook een 2e en 3e Hub in Amsterdam operationeel. Voor België zoeken we voor City Hub naar een master of een eerste pilot franchisenemer. Een bijzonder aantrekkelijke opportuniteit met een sterk businessmodel, in een markt in volle beweging. Hebt u een pand met minstens 1500 m² vloeroppervlakte aan de rand van de stad, of wenst u uw eigen zaak te starten, kijk dan zeker naar City Hub!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

logo.svg

Medevennoot | Z-W-Vl

Onze klant produceert en verhandelt verpakkingsmateriaal richting hoofdzakelijk de textiel- en voedingsindustrie. Een gevestigde naam sinds meer dan 20 jaar, die nu op zoek gaat naar een partner/vennoot. Jouw verantwoordelijkheid en focus zal komen te liggen op het commerciële uiteraard: de bestaande portfolio klanten opvolgen, bewerken, activeren maar zeker ook in de omliggende landen beginnen zaaien. Het bedrijf beschikt over potentieel om zijn omzet in de komende jaren exponentieel te laten groeien, een unieke kans dus voor een WijzeRaaf! 

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Zelfstandig handelsvertegenwoordiger Belgiƫ

Je verkoopt over geheel België (en daarbuiten ingeval je daar cliëntèle hebt) naar meubelzaken, decoratiezaken, DIY-zaken? Je zoekt een productuitbreiding voor je portefeuille, binnen het kanaal van binnenhuisdecoratie? Meld je aan en we onderzoeken graag de mogelijkheden!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

29087635_s.jpg

Master Franchisenemer voor de Benelux

Mail Boxes Etc. is actief in 33 landen en voor hen zijn we op zoek naar een master voor de lage landen. Sinds 2009 liet UPS de ontwikkeling buiten de States en Canada over aan de Italiaanse groep Fineffe. Een MBE business service center biedt een resem van dienstverlening aan particulier en bedrijven bv verpakking, verzending, koerierdiensten, kantoorruimte, printing, copying, post etc... Een one-stop-shop dus met groot potentieel. De master voor deze formule is een gepassioneerd ondernemer met lange termijn scope, sterk in het uitbouwen van een netwerk.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

logo.jpg

HR-Ambassadeur

Voor dit concept kom je in aanmerking als je op zoek bent naar een interessant parttime model met zicht op een leuk extra-inkomen. De wereld van werving en selectie is helemaal ‘je ding’, dit vanuit je opgedane praktijkkennis bij een HR dienstverlener, dan wel vanuit je ervaring in een groot of middelgroot bedrijf. Je bent commercieel ingesteld en beschikt over een ruim netwerk.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

International Art School franchisenemer

Wat een fantastisch leuk concept is dit: the International Art School lanceerde zich in de U.K. in 2009 en runt ondertussen op tegen de 100 plaatsen schilder- en tekenlessen, volgens een compleet uitgewerkt stramien. Cursisten krijgen gedurende 14 halve dagen over evenveel weken gespreid een opleiding in diverse schildertechnieken. Bij uitstek gericht op het midden en hoger segment en 50+. Om in uw stad deze formule te runnen, moet u geen creatieveling zijn, want u gaat met opgeleide docenten aan de slag. U moet wel liefde hebben voor het vak, graag organiseren en houden van veel sociaal contact. U kan er een mooie verdienste uit halen en indien u succesvol bent opgestart, kan u eventueel ook nog een tweede locatie runnen.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

Afbeelding-cursist.jpg

Zelfstandige licentiehouders voor Engage & Grow

Engage & Grow is geen franchiseformule, maar werkt met licenties - heel democratisch geprijsd overigens - en is bij uitstek bedoeld voor mensen die actief zijn in het HR-veld. Werktevredenheid is één, betrokkenheid is twee. Dit programma stelt je in staat organisaties te begeleiden over periodes van 6 tot 12 of meer weken, in de richting van full engagement. Spectaculaire resultaten gegarandeerd, op basis van simpele principes, die wérken. Je krijgt een opleiding en instrumentarium die je in staat stelt al vanaf de eerste klant je licentiebedrag terug te verdienen. Ook ideaal voor zelfstandigen in bijberoep!

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

logo.png

Franchisenemers voor Action Coach

Action Coach, een eenvoudige naam maar een vlag die de lading perfect dekt. Via dit actiegericht coachingprogramma krijg je een complete toolbox ter beschikking om met gegarandeerd succes ondernemers te coachen (geschikt voor ondernemingen vanaf 5 FTE). Het programma bestaat uit weekprogramma’s, maandprogramma’s en ook trimestriële sessies, en biedt een waaier aan diverse verdienmogelijkheden. Er zijn wereldwijd al meer dan 1000 coaches in het netwerk actief, je krijgt dus toegang tot een expertenclub van hier tot in Tokio (letterlijk :)). Bij uitstek geschikt voor gewezen ondernemers, voor middle of senior managers uit grote bedrijven of voor coaches die een bewezen methodiek (mét garantieformule) onder de arm willen nemen. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

ActionCoach-logo.gif

Zelfstandig uitbater e-sigaret shop | Vlaanderen

Franchisenemers gezocht over heel Vlaanderen, voor deze booming business. Een bewezen businessmodel in een markt die zich nu volop aan het ontwikkelen is, biedt jou een unieke kans om mee te zijn met deze sneltrein. Met een beperkte investering word jij de nieuwe eigenaar van jouw eigen shop.

Interesse? Schrijf je hier in en wie weet word jij onze nieuwe Wijze Raaf.

Dit is een job bij het bedrijf:

logosite3.png

WIE ZIJN WE?

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc Deraedt

Luc heeft 25 jaar ervaring in KMO-land: trading, sales, marketing, product management, én.. HR: dat is zijn ding. Hij houdt van business bouwen, en daarvoor het juiste team neerzetten.

 

Luc
25 jaar ervaring met KMO's.

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve Devlies

Lieve mixt een ruime commerciële ervaring in verschillende sectoren met de non-profit. Haar coachingsskills zijn subliem, haar doortastend menselijk inzicht komt van haar 6e en 7e zintuig..

 

Lieve
Ruime commerciƫle ervaring.


NIEUWS

493_resized_detail_450_0_0_1_1.jpg

WIJZERAVEN OP FRANCHISING & PARTNERSHIP 2017

WijzeRaven neemt deel aan de volgende editie van Franchising & Partnership in Tour & Taxis, Brussel, en dit op 27 en 28 maart 2017. Ps: interesse om de beurs Ondernemen te bezoeken? Inschrijven kan via de website www.franchisingpartnership.be.

CONTACT

Lieveraedt Bvba

Warandestraat 244

8560 Moorsele

 

Email: info@wijzeraven.be

Tel: 0478 91 93 05

Zoek geen groots kantoor als je bij ons in de buurt komt. Voor een gesprek heb je wat stilte nodig, wat warmte. Een paar stoelen volstaan, en die hebben we! Je bent welkom.